25 Mart 2010 Perşembe

Tunaylaniclal


Günün facebook gülü ile başlayalım.

Sonra hemen seyir ettiklerimize el atalım.

 National Geographic'in Known Universe serisinin Uzay Fırtınaları isimli bölümünü seyrettiğim,daha önceki yazılarımda linklerini vermiştim,türkçe dublajlı halde.Şuana kadar bu serinin en etkileyici bölümüydü.Peki ne anlatıyor bu bölüm? Atmosferimiz,doğa olayları,yıldırımlar,kasırgalar,hortumlar, nasıl oluşurlar,ne gibi felaketlere sebebiyet verebilirler,bunun dışında diğer gezegenlerin atmosfer olayları da incelenmiş.
İlginç notlar var mesela en yakın komşumuz olan venüs'ün yer kabuğu sıcaklığı 485 °C imiş.Ebesinin hörekesi dedim bir an.
Mars'ın tüm yüzeyi tozla kaplı olduğu için ufak bir toz fırtınası olduğundan göz gözü görmüyo,bir anda bütün atmosferi to fırtınası kaplıyabiliyormuş.
Satürn'ün uydularından olan Titan'a uydu gönderdiklerinde çok şaşırmışlar,çünkü dünya şekillerine benzer dağlar,yer şekilleri ne bileyim işte yarıklar falan gözlemlemişler ve çok heyecanlanmışlar.Yağışlar oluyor,haliyle bulutlarında olması vs. Sonradan öğreniyorlar ki -180 °C olan atmosferde yağan ve bulutları oluşturan şey metanmış.Evet metanmış.O derecede metan sıvı halde olduğundan dolayı,bulutlarda metan,yağan şeyde metanmış.

Daha önce de bahsettiğim The Private Life Of  The Plants'ın bir kaç böümü indi.Hayralıkla izliyorum,ufak tefek notlar da alıyorum,sizlerle paylaşıcam.İmkanınız varsa lütfen indirin ve seyredin.Türkçe altyazıları da mevcut,6 bölümden oluşuyor.













Bugüne kadar hiç duymadığım filmlerin arasında yer alıyordu.Birkaç hafta önce duymuştum bu filmi,divxplanet forumlarında dolaşırken,illa ki seyredilmesi gereken,kaçırılmaması gereken,adı pek duyulmamış ancak efsane bir film olduğundan dem vuruyorlardı ancak abartılacak bir durum yoktu kanımca.Sonunda hani çok şaşırılması gereken bir sahne varmış demişlerdi onda da açıkçası çok şaşırıp yamulmadım.Filmin derdi bambaşkaydı zaten,anlatılmak istenen,verilemek istenen mesaj Eqiilibrium'da ki gibi olmuş,yani ne diyeyim şimdi,abartmış bizimkiler kısaca.

Bu aradan +909 ile başlayan bi numara aramış beni,baktım da California'nınmış numara.Hani şu bulgaristan'dan gelen numara evrim mi geçirdi acaba?California diye mi evrildi,benim hiç o taraflarda tanıdık  manıdık yok da,olsa da oralara kadar gidip aklına ben gelip arayacak adamı ben adamdan saymam =) Hadi kalın sağlıcakla.

1 yorum:

  1. yaa senin bu feysbuk yakalamalarına kopuyorum yaa :] bi de bu adamı yakalamışsın yaa şimdi daha da koptum..

    gerçi bu adam(!) için çok görmemek lazım ama neyse..

    YanıtlaSil