20 Eylül 2010 Pazartesi

Bugün ne Öğrendim?

Evet bugün işyerinde bir günde 3 farklı araç kullanarak kendi çapımda rekor kırdım. Çek cirolamak, bankada onaylanmayan çekler, imza tutmaması, satış müdürüyle akşam 8 buçuğa kadar bayiide beklemek. Off ayaklarım bildiğin toynak oldu.

İşyerinde 2. el araçların bir kısmını bizler getir götür işleri için kullanıyoruz. Dolmuşla gidilip gelincek mesafeler değil ne yazık ki. O yüzden satış müdürlerimizden bir araç vermesini istiyoruz, hangisi uygunsa alıyoruz.

İki kere banka, bir kere de emniyete gitmek durumunda kaldım. İlk gidişim 2003 model citroen saxo ileydi Dizeldi. Yakmıyor araç, 10 tl.lik mazotla 120-130 km. yol mu yapılır, yapıyor cavur aleti. Ancak araç perişan vaziyette. Bizimkiler araca 11 milyar değer biçmişler ama alan adamın aklına sıçarım. Kafadan 3-4 milyarlık masrafı var. Döşemeler bitik, direksiyonu biraz kendime çeksem elimde kalacak, süspansiyon zaten aman aman gelgelelim bu artık külüstüre çıkmaya ramak kalmış aracı kullanması çok zevkli, her yere giriyor alet, dizel homurtusu pek bi fena. Unutmadan araba bayramyerinin ortasında su kaynattı. Hemen telefona sarıldım, bizimkileri aradım, hemen sağdan soldan marketten; bakkaldan 5'lik su al dediler, su doldur, doldurduk ama maşalah araba ben doldurdukça aşağıdan hafiften akıtıyor. Birde seri kullan arabayı, hızlı git gel dediler, o tarifğin içinde nasıl gideyim dedim, trafik değilde düz yolda hızlı kullan motorunu ısıtma dediler, bir dönem fransız dizellerinin özelliğiymiş bu.. Neyse işte maceralı bir yolculuktu, satış müdürümle sohbet ettim biraz, 2010 model en kral fransız 4x4'ünü bedavaya versinler, almam diyor adam. 28 yıldır bu sektörün için fransızlara da arabalarına da acayip kıl. İkinci el bir renault sormuştum da baya bir laf ettiydi =) neyse zaten durumum yok şimdilik de, meraktandı.

İkinci araç 2007 model dizel renault megan'dı, gayet konforlu, stabil, yol tutuşu iyi, vites geçişleri gayet rahat bi arabaydı, açıkçası gayet standart, oturaklı düzgün bir araç fikri oluştu kafamda. Zaten çok fazla km. gitmedim, 20 km. anca.

Üçüncü araç ise akşam saatlerinde çok acil para yetişmesi gerekn bir yer içindi, saxo su kaynattığı için servisimizdeydi, renault başka bir arkadaş almıştı, müsait sadece jaguar x-type'dı. Ahahahah çok garip di mi? müsait olan araca bak! bizde garip işler gerçektende. Samimiyetle söylüyorum konfor olarak abartılacak bir durumu yok arabanın ama motor sesi çok güzel, vites geçişleri çok akıcı, devri gelsinde hemen değiştiriyim vs. 120-130 km.ile yolda kaymak gibi gitmek süper zevkli hemi de dizelken.Süspansiyon jaguar gibi bir arabadan beklentileri kesinlikle karşılamıyor. En azından mercedeslerdeki gibi değil. Neyse dolu dolu bir gündü bakalım yarın yine anlatacak bir şeyler çıkacak mı. Kalın sağlıcakla.